fbpx

Jennika Salmela

lue tarinani

Miten olen päätynyt auttamaan naisia hormonitoiminnan, hedelmällisyyden ja PCOS:n parissa?

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, PCOS:n tasapainottaminen luonnollisesti ja hedelmällisyyden lisääminen ovat minun intohimoni ja missioni. Minä olen Jennika Salmela, Suomen hormonitoiminnan asiantuntija. Olen äiti kolmelle ihanalle ja toivotulle pojalle. Olen myös sairaanhoitaja, Nordic Labsin ammattilainen, Dutchtestin kouluttaja ja Int Health Coach.

Olen opiskellut naisten hormonitoimintaa, etenkin PCOS:sta sekä hedelmällisyydestä ja nämä ovatkin erityisosaamistani.

Minun tarinani meneen näin:

Minulla itselläni on PCOS. Ja kärsin vuosia lapsettomuudesta. Lapsettomuudesta sen vuoksi, että hormonitoimintani oli todella suuressa epätasapainossa. Lopetin ehkäisypillereiden syömisen vuonna 2013 ja kuukautisia ei kuulunut vuoteen. En osannut ihmetellä tätä silloin, mutta hätä alkoi hiipiä vuoden jälkeen, koska toive lapsesta oli suuri. Menin perusterveydenhuollon kautta naisten polille, jossa sain PCOS diagnoosin – tiedon lääkäriltä, että lasten saaminen voi olla hankalaa tai mahdottomuus. Ja sanat, ettei kuitenkaan hätää, olethan sinä nuori ja hoikka.

Tästä alkoi matkamme kohti esikoiden saamista. Lääkäri määräsi keltarauhashormoniin reseptin, tuloksetta. Kuukautisia ei tullut. .Toinen lääkäri määräsi yhden kierron pillereitä ja letrotzolit päälle, ei vastetta. Omat kuukautiset tulivat jossain vaiheessa, mutta sama kaava jatkui. Mitkään lapsettomuushoidot eivät tuottaneet tulosta. Ei hormonipillerit tai piikit. Kehoni ei vastannut mihinkään. Epätoivo ja pettymys olivat todella suuret, naisellisuus hukassa ja itseluottamus pois. Hoidot laitettiin tauolle tahdostani ja olin alkanut perehtyäa aiheeseen enemmän.

Tein muutoksia elämäntapoihini. Vähensin intensiivistä salitreeniä, paransin ruokavalioni sisältöä ja ennen kaikkea aloitin matkan itseeni. Aloin kuuntelemaan kehoani.

Aikaa kului ja palasimme hoitoihin. Lääkkeille tuli vastetta ja esikoinen sai alkunsa heti inseminaatiolla. Elämäntavat vain paranivat ja viilautuivat entisestään tästä. Raskauden ja imetyksen jälkeen kuukautiset alkoivat pyörimään luonnollisesti. Kuopus saikin alkunsa paljon helpommin – ilman hoitoja.

Omat kokemukseni hormonitoiminnan häiriöistä ja lapsettomuudesta saivat minut opiskelemaan. Perustamaan BalanceCoaching-yrityksen. Haluan auttaa sinua saavuttamaan tasapainoisen PCOS:n luonnollisesti sekä saavuttamaan suurimman toiveesi omasta lapsesta. Haluan auttaa sinua tukemaan kehoasi, jotta saat nauttia hyvinvoinnistasi sekä naiseudestasi. Sinulla on oikeus voida hyvin. Sinulla on oikeus tasapainottaa PCOS luonnollisesti ja tuplata hedelmällisyytesi.

Minä autan sinua kukoistamaan, löytämään tasapainon ja naisellisuuden arkeesi! Sinun kehosi pystyy mihin vain, kun sinä luotat siihen ja tuet sitä. Minä olen täällä auttamassa sinua.

Rakkaudella, Jennika

Mottoni on

Kehosi on ihmeellinen ja sinä pystyt mihin vain

Sairaanhoitaja

Diakonia-ammattikorkeakoulu Oulu Sairaanhoitaja AMK, 2015

Health Coach

Health Coach Academy Helsinki, 2019-2020

Nordic Labs ammattilainen

Hormonitoiminta ja sen tasapainottaminen, Dutchtest, 2017 & 2019