fbpx

PCOS:ta ja hedelmällisyyttä hellivä Fazerina raakakakku

Jos rakastat pehmeän suussa sulavaa suklaakakkua, jossa maistuu ripaus appelsiinia, tämä resepti on sinulle! Kaiken lisäksi kakku ei sisällä valkoista sokeria, vehnää, viljoja tai gluteenia. Kakku sisältää reippaasti ravinteita, hormoneita helliviä hyviä rasvoja sekä tyydyttää varmasti jokaisen nautiskelijan makunystyrät.

Kakku on helppo tehdä. Ennen valmistamista cashewpähkinät on hyvä laittaa likoamaan vähintään 4 tuntia aiemmin tai yön yli ja tekeytyminen kestää pakkasessa noin 3-4h. Hyvin liotetut cashewpähkinät ovat salaisuus kermaisen suussasulavaan koostumukseen. Tehokas blenderi tai monitoimikone auttaa myös. 😊

Kakku hellii hormonitoimintaa rasvojen ja raakasuklaan ansioista. Hormonit rakastavat rasvaa ja tarvitsevat sitä toimiakseen. Raakasuklaa auttaa hyvänolon hormoneita virtaamaan ja näin vähentää mm. stressiä. PCOS:lainen voi myös hyvillä mielin nauttia palan kakkua, koska tämä herkku ei heilauttele juurikaan verensokeriasi ja insuliinintuotantoa.

Fazerina raaka-kakku (18cm vuoka)

Pohja:

1 dl kookoshiutaleita

3 pientä pehmeää taatelia pilkottuna, poista kivet

2 rkl raakakaakaojauhetta tai sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. VanHouten cacao)

1tl hunajaa

1/2 rkl vettä

Täyte:

2.5dl cashewpähkinöitä (liota väh. 4h tai yön yli, huuhtele hyvin ja valuta)

1/2-1dl vettä

1 luomu appelsiinin raastettu kuori ja hedelmäliha

1dl koivusokeria tai erytrolia tai muuta makeutusta makusi mukaan

4 rkl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta, mitä enemmän jauhetta sitä suklaisempaa. Säätele makusi mukaan.

1dl kookosöljyä sulana

Koristeluun:

Kookoslastuja, mantelitahnaa, pähkinöitä, kaakaonibsejä, tuoreita marjoja ja mitä mielesi tekee.

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin blenderissä tai monitoimikoneessa. Painele kostutetun sormin irtopohjavuokaan. Pohjasta kuuluu tulla hyvin ohkainen. Siirrä pohja sivuun odottelemaan.

Valmista sitten täyte sekoittamalla kaikki ainekset todella tasaiseksi massaksi blenderillä tai monitoimikoneella. Mitä tehokkaampi kone sitä sileämpi. Ole kärsivällinen, jos massa ei heti sulaudu tasaiseksi. Maista massaa, lisää tarvittaessa kaakaojauhetta. Kaada sitten tasainen massa vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakastimeen vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Ota ennen tarjoilua vuoka huoneenlämpöön, irrota vuoasta ja asettele kauniisti tarjolle.

Nauti pala tietoisesti syöden, makustellen jokaista suupalaa ja huomaa, kuinka yksikin pala tekee sinut kylläiseksi. Anna makujen helliä sinua ja kiitä itseäsi, että teit itsellesi hyvää.