fbpx

Helpot ja PCOS ystävälliset suklaamuffinit

Ihanaa naistenpäivää sinulle! Jokainen nainen on ansainnut hemmottelua, hetken itselle ja herkkuja. Hedelmällisyysongelmien, lapsettomuuden tai PCOS:n kanssa naiseus saattaa ajoittain horjua. Haluankin muistuttaa sinua, että sinä olet ansainnut kaiken hyvän ja sen, mitä sinä haluat. Haluaisinkin, että tänään naistenpäivän kunniaksi otat hetken itsellesi ja pohdit, mitä sinä haluat. Haluatko tasapainottaa PCOS:n, lisätä hedelmällisyyttä, nauttia naiseudesta, lisätä itseluottamusta, luoda ainutlaatuisen suhteen itseesi vai mitä sinä haluat?

Pohdi, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mihin suuntaan haluaisit lähteä etenemään. Kirjoita ylös, mitkä asiat ovat edessäsi ja mihin tulee kiinnittää huomiota, jotta pääset haluamaasi? Voit lopuksi pohtia hetken, miten asiat ovat nyt ja kuinka ottaa ensimmäiset askeleet kohti päämäärääsi. Muista nauttia myös matkasta, koska se on osuuden parasta antia.

Leivoin eilen herkullisia, suklaisia muffineita, joita tänään nautin. Muffinit eivät heilauttele verensokeria, vaan ne ravitsevat kehoasi ja tukevat hormonitoimintaasi. Mikä parasta, niiden tekemiseen ei kulu kuin muutama minuutti ja uunissa alle 10 minuuttia. Ceylonkaneli tukee verensokeriasi ja lakritsinjuurijauhe vähentää androgeenien eli mieshormonien tuotantoa.

PCOS ystävälliset suklaamuffinit 3-5 annosta

2 kananmunaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl raakalakritsinjauhetta (esim. urtekram)

1 tl ceylonkanelia

mieleistäsi makeuttajaa omalla maulla (esim. stevia, hunaja, erytrioli)

3-4 rkl kookoskermaa

1 1/2 dl 100% kaakaojauhetta

1 rkl luomuvoita/kookosöljyä

1 rkl pähkinävoita, makeuttamaton

raakasuklaata muffinin keskelle

+ lisää kookorkermaa, jos taikina liian paksua

  1. Lämmitä kiertoilmauuni 200-asteiseksi. Vaahdota blenderissä tai sauvasekoittimella munat ja leivinjauhe. Lisää sitten ceylonkaneli, lakritsijauhe ja makeutus sekaan. Sekoita. Lisää lopuksi kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maista ja korjaile tarvittaessa.
  2. Kaada taikina muffinivuokiin, uunin kestäviin mukeihin tai muihin haluamiisi. Lisää taikinan keskelle pala raakasuklaata halutessasi. Paista uunissa 6-10 minuuttia, riippuen uunista ja vuoan koosta.
  3. Nautiskele sellaisenaan tai tarjoile marjojen, jäätelön tai kookoskermavaahdon kera.

PCOS:ta, hormonitoimintaa ja hedelmällisyyttä tukevan ruoan ei tarvitse olla tylsää, mautonta ja kieltolistoja. Ruoan kuuluu olla maukasta, ravitsevaa ja helppoa. On hyvä löytää omat tavat tukea kehoasi, koska PCOS:ta tukeva elämäntapa ei ole kuuri, vaan pysyvä muutos. Sinä pystyt ja voit vaikuttaa kehosi tasapainoon.

Iloa sunnuntaihisi ja muista, olet ainutlaatuinen.

Rakkaudella, Jennika